Aeroportul Suceava urcă două locuri în clasamentul național și urmează să își consolideze poziția pe piață. Noile destinații anunțate sunt spre Madrid și Verona, iar prestatorii de curse charter anunță că vor să opereze tot anul spre diverse destinații. Sucevenii cer și curse spre Paris, Dublin și Frankfurt.


Intră acum și în grupul de

Aeroportul Suceava a urcat în anul 2017 pe locul opt în clasamentul național după numărul de pasageri procesați.

Astfel, dacă în 2016, cu 57.226 de pasageri, Aeroportul Suceava se afla pe locul 10 în clasamentul național, în anul 2017, cu 261.165 de pasageri procesați aeroportul sucevean s-a clasat pe locul opt din cele 17 aeroporturi din țară.

Tendința de creștere a numărului pasagerilor care folosesc Aeroportul Suceava se menține și în anul 2018.

Potrivit datelor Aeroportului Suceava, numărul de pasageri procesați în ianuarie 2018 față de ianuarie 2017 este de aproape trei ori mai mare.

Astfel, în ianuarie 2018 au fost procesați 23.107 pasageri în timp ce în ianuarie 2017 au fost procesați 8.274 pasageri.

De menționat este că în evaluarea autorităților, se aștepta că numărul de pasageri va depăși 250.000 abia în anul 2020, dar ca urmare a atingerii acestui număr în anul 2017, Consiliul de Administrație al RA Aeroportul Suceava urmează să modifice strategia de dezvoltare.

Unul dintre punctele slabe, respectiv istoricul traficului de pasageri, a fost surmontat, a crescut numărul de destinații, iar în aceste condiții conducerea aeroportului își propune continuarea operării aeroportului în condiții de siguranță și securitate, creșterea traficului aerian, noi destinații operate, extinderea terminalului, construcția unui terminal cargo și extinderea parcărilor.

Pe lângă cursele actuale, cu excepția destinației Torino-operată de Tarom și care este incertă- celelalte destinații rămân în vigoare și chiar vor fi efectuate mai multe zboruri, respectiv Luton-Londra va avea din mai șapte frevcențe pe săptămână și se adaugă destinațiile Madrid și Verona operate de firma Cobrex care va introduce și zboruri pentru București.

Mai mult, autoritățile județene, Consiliul Județean Suceava fiind autoritatea tutelară, poartă negocieri cu mai mulți operatori pentru noi destinații de pe aeroportul sucevean.

De menționat este că vor fi mai multe curse charter de vacanță, dar și faptul că aceste curse charter vor fi extinse pe tot parcursul anului, după cum au anunțat operatorii.

Astfel,  Need Tour, a arătat că după cursa charter de Antalya din această vară va introduce, din toamnă o cursă pentru Egipt, iar de anul viitor își propune curse spre Tel Aviv.

Prestige Tour a anunțat că își propune ca firma să opereze 12 luni pe an pe Aeroportul Suceava și nu numai în perioada de vară și să deschidă noi destinații.

Potrivit sondajului on-line de pe site-ului Aeroportului Suceava, cea mai dorită destinație acum este Paris, urmată de Dublin și Frankfurt.(T.B.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de