O ucraineancă a încercat să intre în România prin Vama Siret cu pașaportul altei persoane


Intră acum și în grupul de

O tânără din Ucraina nu mai are voie să intre în România timp de 5 ani, după ce a prezentat la controlul din Vama Siret pașaportul altei persoane.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 19 februarie a.c., în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un microbuz înmatriculat în Ucraina, o femeie care s-a legitimat cu un document eliberat de către autoritățile ucrainene.

„În urma verificărilor efectuate pentru intrarea în România, polițiștii de frontieră au constatat faptul că există diferențe de fizionomie între persoana prezentă la controlul de frontieră și fotografia din documentul de călătorie. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că pașaportul prezentat de aceasta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui document autentic, fiind fals”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că persoana în cauză este Iryna B, de cetățenie ucraineană, în vârstă de 20 de ani și că în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și uz de fals. Totodată, în urma celor constatate, polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de cinci ani. (M.T.)


Intră acum și în grupul de