CJ Suceava negociaza reluarea lucrarilor in proiectul „Suceava-Utilitati si mediu”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judetean Suceava negociaza rezilierea amiabila a contractelor cu Petrom Service SA pentru constructia magistralelor de gaze naturale în judet prin proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, iar în paralel, se poarta negocieri cu Ministerul Economiei si Finantelor pentru a solicita Agentiei Nationale de Resurse Minerale (ANRM) preluarea investitiei realizate pâna în prezent si realizarea lucrarilor nefinalizate, urmând ca ulterior, ANRM sa concesioneze catre Transgaz toate aceste investitii. Anuntul a fost facut de vicepresedintele institutiei, Daniel Cadariu, care a aratat ca lucrarile care trebuie executate în cadrul proiectului sunt întrerupte începând cu luna septembrie 2006, iar constructorul refuza reluarea acestora pe motiv ca preturile de executie din contract nu mai sunt realiste, datorita inflatiei si scumpirii materialelor.

Cadariu a precizat ca a cerut din nou MEF organizarea unei licitatii pentru stabilirea operatorului privind distributia de gaze naturale si se asteapta ca aceasta sa se realizeze cât mai curând posibil, astfel încât cetatenii din Câmpulung Moldovenesc sa beneficieze în aceasta iarna de încalzire termica si apa calda livrate de centrala de cogenerare.

La licitatia pentru desemnarea operatorului de gaze naturale din judet, organizata de MEF, nu a fost niciun ofertant. Bucovina Ecoterm Gaz, firma detinuta de CJ Suceava, nu s-a putut înscrie la licitatia organizata de Ministerul Economiei si Finantelor pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judet, pentru ca nu poate obtine certificat fiscal, având datorii reprezentând TVA, în valoare de aproximativ 11 miliarde de lei vechi, în acest sens fiind si în litigiu în instanta cu DGFP Suceava.

Bucovina Ecoterm Gaz SA Suceava a câstigat, în urma cu doi ani, licitatia pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judet, dar licitatia a fost contestata de unul dintre participanti si, ulterior, procesul-verbal al licitatiei a fost anulat în instanta. Dupa aceasta licitatie anulata, Ministerul Economiei si Finantelor a organizat, în luna iulie, licitatia în vederea desemnarii operatorului de gaze naturale în localitati sucevene incluse în programul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, dar la care nu a fost nici un ofertant.

CJ Suceava a depus, la începutul lunii martie,  la Ministerul Economiei si Finantelor, documentatia pentru organizarea licitatiei de desemnare a operatorului retelei de gaze naturale din localitatile sucevene care sunt racordate la retea în urma investitiilor prin programul judetean de utilitati. În prima etapa, a fost depusa documentatia pentru stabilirea operatorului de gaze naturale pentru 34 de localitati din judet, printre care municipiile Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei, orasele Solca, Milisauti, Dolhasca si Cajvana si comunele Dumbraveni sau Todiresti, care au retea interioara la care trebuie facut doar racordul si localitatile din apropierea conductelor de medie presiune fara instalatii de distributie interioare. În etapa a doua vor fi cuprinse celelalte 30 de localitati incluse în proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”.

Pentru realizarea investitiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judetean Suceava a obtinut un credit cu garantii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finantatorul fiind Deutsche Bank Londra.


Intră acum și în grupul de