Un fost consilier local din Broșteni, găsit de Agenția Națională de Integriate în conflict de interese administrativ


Intră acum și în grupul de

Agenția Națională de Intergritate a anunțat, joi, că a constatat conflictul de interese administrativ în cazul lui Gheorghe Bălan, fost consilier local în cadrul Consiliului local al orașului Broșteni.

Potrivit Ani, acesta, în calitate de consilier local, a inițiat proiectul de hotărâre, a participat la dezbaterea, votarea și adoptarea proiectului de hotărâre privind menținerea contractului de închiriere (încheiat între Consiliul local Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale ”Ciobănașul” Broșteni), devenit ulterior Hotărâre a Consiliului Local.

 

La data adoptării Hotărârii Consiliului Local, Bălan deținea funcția de membru fondator și vicepreședinte în cadrul asociației, având astfel posibilitatea să anticipeze beneficiul rezultat în urma prelungirii contractului, respectiv încasarea subvențiilor A.P.I.A. pentru Campaniile 2012 și 2013, încălcând astfel dispozițiile art. 70 din Legea 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001, precum și cu art. 77 din Legea nr. 393/2004.


Intră acum și în grupul de