150 de cadre didactice sucevene pleaca la mitingul de protest de la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Presedintele Sindicatului din Învatamânt „Spiru Haret” Suceava, prof. Constantin Cernica, a declarat marti, ca aproximativ 150 de cadre didactice, membri ai sindicatului, se vor afla pe data de 15 septembrie la mitingul de protest organizat la Bucuresti.    

Anuntul Executivului ca va fi sesizata Curtea Constitutionala în legatura cu legea adoptata saptamâna trecuta în Parlament, prin care erau majorate cu 50 % salariile profesorilor, nemultumeste sindicatele din învatamânt. Mai mult, marti, Ministerul Public a primit plângerea penala a Federatiei „Spiru Haret” la adresa premierului Calin Popescu Tariceanu, Cristian Adomnitei si Varujan Vosganian. Sesizarile penale au fost depuse la parchetul general si la DNA. Aceeasi federatie din învatamânt a cerut Senatului, Camerei Deputatilor si Presedintelui sa solicite anchete penale împotriva lui Cristian Adomnitei si a lui Varujan Vosganian.

Mai trebuie precizat ca marti, premierul Calin Popescu Tariceanu l-a revocat din functie pe ministrul Educatiei Cristian Adomnitei si l-a propus pe Anton Anton, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), sa preia conducerea ministerului. Prorector al Universitatii de Constructii si fost coleg de catedra cu premierul, Anton Anton a acceptat deja oferta, spunând ca s-a întâlnit marti dimineata, cu premierul Tariceanu, care i-a propus sa preia fotoliul de la Ministerul Educatiei.
Prim-ministrul spunea luni, ca Cristian Adomnitei si parlamentarii liberali care au votat în favoarea majorarii salariilor profesorilor au înteles ca au procedat gresit, sustinând o astfel de masura si vor trebui sa plateasca pentru aceasta decizie.
De cealalta parte, Cristian Adomnitei, a declarat marti ca a aflat „din diferite surse” ca i s-a propus lui Anton Anton functia de ministru al Educatiei si a adaugat ca nu a discutat cu premierul, dar ca nu se „agata de scaun”.

Referindu-se la demiterea ministrului Adomnitei, liderul sucevean de sindicat,  Constantin Cernica, a afirmat: „se potriveste foarte bine proverbul cu Acaru Paun!”


Intră acum și în grupul de