Registrul spațiilor verzi a fost aprobat. Consilierii PSD și ALDE nu au participat la votul din Consiliul Local Suceava


Intră acum și în grupul de

Registrul local al Spațiilor verzi din municipiul Suceava a fost aprobat în ședința de Consiliu Local de joi, 29 martie, cu votul consilierilor PNL și PMP.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, Registrul local al Spațiilor verzi din municipiul Suceava este constituit din hărțile și planurile în format digital ale terenurilor definite ca spații verzi, dar și din sistemul informațional ce cuprinde date, informații și planuri privind terenurile definite ca spații verzi cu identificarea stării de viabilitate a vegetației de pe aceste terenuri, a caracteristicilor ei, a indicilor de cantitate și calitate aferenți.

Registrul local al Spațiilor verzi din municipiul Suceava va fi avut în vedere la întocmirea documentațiilor de urbanism, precum și la eliberarea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire.

Biroul Protecția Mediului din cadrul Primăriei Suceava va asigura întreținerea și actualizarea registrului, iar anual, în primul trimestru, se va prezenta Consiliului Local un raport de actualizare pentru anul anterior.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a arătat în cadrul ședinței că Registrul local al Spațiilor verzi este o lucrare bine făcută și foarte ieftină.

„Este o lucrare foarte ieftin făcută. Valoarea estimată a fost de 45.000 de euro, dar a fost adjudecată cu 37.000 de euro”, a spus primarul Ion Lungu.

El a menționat faptul că în urma discuțiilor avute cu alți primari din țară a înțeles că un asemenea registru costă cel puțin 200.000 de euro.

„Am făcut o lucrare foarte ieftină și foarte bună”, a subliniat Lungu.

Proiectul a fost aprobat cu 12 voturi pentru – PNL și PMP, consilierii locali ai PSD și ALDE ridicându-se de la masa de ședință în timpul votării.

„Noi nu participăm la un vot ilegal”, a spus consilierul PSD Vasile Mocanu.

Precizăm că proiectul cu privire la Registrul local al Spațiilor verzi din municipiul Suceava a stârnit discuții aprinse în această săptămână, după ce liderul grupului de consilieri PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, a acuzat că Registrul spațiilor verzi este o „escrocherie” arătând că ceea ce se prezintă ca Registru al spațiilor verzi este o aplicație informatică în vederea realizării acestui registru și că ceea ce a fost înscris în această aplicație are mari deficiențe.

Registrul local al Spațiilor verzi din municipiul Suceava poate fi accesat la adresa suceava.gisapp.ro. (M.T.)

Citește și: Liderul grupului PSD din CL Suceava, Vasile Mocanu: Registrul Spațiilor Verzi este o „escrocherie”. Avem un simulacru al spațiilor verzi, un melanj de date eronate, incomplete, false și, mai mult, falsificate cu intenție

Primarul Ion Lungu respinge acuzele PSD privind Registrul Spațiilor verzi și spune că acesta este corespunzător


Intră acum și în grupul de