Primaria Suceava va finanta lucrarile de investitii la scoli si gradinite


Intră acum și în grupul de

Primaria Suceava va finanta lucrarile de investitii de la mai multe gradinite din oras, dupa ce Guvernul a aprobat alocarea de fonduri pentru acestea, dar nu a virat nici un ban.
Primarul Ion Lungu a declarat ca va înainta un proiect de hotarîre pe aceasta tema, în prima sedinta de Consiliu Local. El a spus ca Guvernul nu a mai dat banii prevazuti pentru finalizarea lucrarilor începute la gradinitele „Aschiuta” si „Prichindelul” si la gradinita cu program prelungit nr. 16 de pe strada Tineretului si a adaugat ca sumele necesare sunt de 9,8 miliarde de lei vechi, 10,8 si respectiv 10,9 miliarde de lei vechi.

Edilul-sef sucevean a mai precizat ca, în timp, municipalitatea ar putea prelua spre finantare si alte investitii în unitati scolare, în valoare de 165 de miliarde de lei vechi, pentru care Guvernul s-a angajat ca va aloca fonduri banesti, însa nu a mai trimis nimic. Lungu a mai adaugat ca este nevoie de bani, printre altele, pentru extinderea colegiilor nationale „Mihai Eminescu” si „Petru Rares”, pentru sala de sport de la Colegiul National „Stefan cel Mare” si pentru reabilitarea gradinitei „Mihai Eminescu”.­


Intră acum și în grupul de