Nechifor: Concursul sucevean intrajudețean de astupat gropi din asflat a fost câștigat de prefect. Deputatul compară lucrări de drumuri cu cele realizate de UMB la Suceava-Botoșani, drum modernizat în 8 luni și care arată foarte bine la 4 ani de la inaugurare


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a apreciat, miercuri, că în competiția de astupat gropi în asflat dintre prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ,  concursul a fost câștigat de reprezentantul Guvernului.

„Concursul intrajudețean de astupare a gropilor a fost câștigat de perfectă. Iar locul doi, că numai doi au concurat, a fost ocupat de președintele Consiliului Județean. Sigur, vine Paștele, facem curat, am împrospătat, acoperim găurile din asfalt și câte și mai câte”, a scris Nechifor pe pagina sa de socializare. El adaugă că știe că va fi întrebat cum a fost când el era președinte al CJ Suceava și a menționat că în mandatul său de președinte s-a modernizat drumul național Suceava – Botoșani pe care mulți îl dau și acum că etalon de bună practică.

„Mă refer la drumul de legătură cu Botoșani, pe care l-am gândit și ca accesibilitate rutieră a Aeroportului. În toamna lui 2013, prin octombrie cred, vine Victor Ponta la Suceava, cu miniștri de resort și demarăm lucrările la drum în prezența constructorului Umbrărescu, care adusese vreo 200 de utilaje de toate felurile. Țin minte că presa ne-a criticat că facem bravadă, că nu se va realiza nimic și câte altele. Drept este că ritmul a fost unul extraordinar pentru modernizarea celor 40 de km, firma românească UMB avea un flux foarte bine pus la punct, oameni calificați, proceduri standard. Inclusiv mâncarea muncitorilor era adusă cu catering și șeful companiei venea des pe șantier”, a rememorat Nechifor.

El și-a aminitit și că la un moment dat, primarul de Dumbrăveni, Ioan Pavăl, declara că îi va acordă titlul de Cetățean de onoare al localității sale lui Umbrărescu.

Tot atunci, Dorin Umbrărescu era foarte entuziast la începerea lucrărilor, ba chiar pomenea de o bancă de tip credit furnizor adresată autorităților locale, însă lucrurile s-au schimbat peste câteva luni, atunci când în august 2014 s-a finalizat lucrarea la doar 8 luni de la începerea lucrărilor.

„Din nou premierul Ponta a venit la Suceava, am asistat la încheierea formală a șantierului și toată lumea se mira cum de se poate. Cu mențiunea că mulți spuneau atunci: domle, puneți o pancartă cu textul drumul acesta este în România”, a menționat deputatul.

El a adăugat că un singur om era mai abătut, Dorin Umbrărescu, care nu doar că nici nu a mai vrut să audă de Cetățean de onoare, dar a și zis că ii vine să vândă tot, să își ia catrafusele și să plece din România.

„Una peste alta, că de aici a plecat provocarea postării, acest drum arată foarte bine și astăzi, la 4 ani de la terminare, în condițiile în care DN 17, terminat în 2012, a fost deja cârpit de vreo două ori. Și revenind la ce am scris la început, e mai simplu să bați praful de pe tobă și să câștigi concursul intrajudețean de astupat gropi”, a conchis Nechifor.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, miercuri, că secțiile de Drumuri Naționale din județul Suceava au finalizat lucrările de plombare și salubrizare a traseelor drumurilor naționale din județ.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că de sâmbătă au început lucrările de reparare a drumurilor județene afectate de iarna târzie și că acestea vor fi continuate și după Sărbătorile Pascale.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de