Prefectura Suceava este „in grafic” cu pregatirea scrutinului electoral din noiembrie


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava, Dumitru Pasniciuc, a declarat joi, ca Prefectura este „în grafic” în ceea ce priveste pregatirea scrutinului electoral din 30 noiembrie. El a spus ca, pâna în prezent,  au fost delimitate si numerotate cele 532 de sectii de votare si s-au stabilit localurile acestora în cele zece colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si patru colegii uninominale pentru Senat. Pasniciuc a precizat ca s-a confectionat stampila Biroului electoral de circumscriptie nr. 35 Suceava, s-a lansat comanda pentru confectionarea stampilelor de control pentru sectiile de votare, s-au achizitionat si distribuit Biroului Judetean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor Suceava materialele necesare tiparirii listelor electorale permanente si a copiilor de pe acestea si s-au contractat toate materialele necesare procesului de votare, fiind deja achizitionate pixuri, lipici, dosare mapa, foarfece, sfoara, urmând a fi aduse tusul, tusierele si sacii de polietilena.

Subprefectul a mentionat ca s-a efectuat procedura de achizitie pentru tiparirea buletinelor de vot, prin cerere de oferta, urmând ca în data de 16 octombrie 2008 sa aiba loc deschiderea si analiza ofertelor depuse. „În prezent se lucreaza la întocmirea listelor cu propunerile de persoane pentru functiile de presedinti ai sectiilor de votare si loctiitorii acestora, care vor fi înaintate, spre avizare, Autoritatii Electorale Permanente si  apoi presedintelui Tribunalului Suceava în vederea tragerii la sorti”, a spus Pasniciuc.
Potrivit legislatiei electorale, candidaturile pentru alegerile parlamentare vor trebui depuse la BEJ Suceava pâna cel mai târziu în data de 21 octombrie 2008, candidaturile urmând sa ramâna definitive în data de 29 octombrie.


Intră acum și în grupul de