Fondul destinat serviciilor medicale si farmaceutice a fost suplimentat


Intră acum și în grupul de

CAS Suceava anunta ca fondul destinat serviciilor medicale si farmaceutice a fost suplimentat prin rectificare bugetara, cu suma totala de 21.459.000 lei. „Prin aceasta suplimentare, fondurile destinate asistentei medico-farmaceutica din judetul Suceava  au crescut cu 8 % fata de bugetul initial, de 267.699.500 lei”, precizeaza seful CAS Suceava, Michaela Pelepco.      

Aceasta arata ca prin rectificarea bugetara, CAS Suceava a primit sume suplimentare pentru finantarea spitalelor, Serviciului Judetean de Ambulanta, medicilor de familie, pentru medicamente compensate si gratuite, dispozitive medicale, analize medicale si îngrijiri la domiciliu.

Sumele suplimentare primite prin rectificarea bugetului de stat, pe fiecare categorie de asistenta medicala sunt: medicamente cu si fara contributie personala – 7.781.000 lei; dispozitive medicale – 75.000 lei; asistenta medicala primara (medici de familie) – 254.000 lei; asistenta medicala pentru specialitati paraclinice – 900.000 lei; servicii de urgenta prespitalicesti (Ambulanta) – 3.500.000 lei; servicii medicale spitalicesti – 8.928.000 lei; servicii de îngrijiri la domiciliu – 21.000 lei.

Fondurile alocate suplimentar Serviciului Judetean de Ambulanta  si unitatilor spitalicesti acopera propunerile de finantare ale furnizorilor, negociate cu CAS Suceava, pentru ultimele luni ale anului, în conditiile în care acestia vor realiza în totalitate serviciile medicale contractate. Sumele primite la rectificarea bugetara permit asigurarea serviciilor de investigatii paraclinice si asistenta primara, medicamentelor compensate si gratuite, acordarea dispozitivelor medicale si a îngrijirilor la domiciliu, în conditii optime, în lunile noiembrie si decembrie 2008. 

La solicitarile unor furnizori de servicii medicale paraclinice, de îngrijiri la domiciliu si servicii farmaceutice care doresc sa încheie contact cu CAS Suceava, pentru ultimele luni ale anului 2008 si prin aplicarea Contractului cadru pe anul 2008, care prevede încheierea contractelor în functie de necesarul de servicii medicale, în limita fondurilor alocate fiecarui tip de asistenta, CAS Suceava va desfasura în perioada 13-24 octombrie 2008 o actiune de contractare. În acest sens, furnizorii de servicii medico-farmaceutice care doresc sa intre în relatii contractuale cu CAS Suceava, trebuie sa depuna pâna la data de 17 octombrie a.c. documentele, conform legii, iar dupa analiza acestora, institutia va decide încheierea contractelor.


Intră acum și în grupul de