Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță zonele unde se reabilitează străzi și parcări. Strada Mircea Damaschin va avea sens unic, iar 19 locuri de parcare de pe spațiul verde se desființează. El speră ca PSD să aprobe în Consiliul Local amenajarea a 5000 de locuri de parcare pentru că sunt multe cerințe


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, zonele unde se lucrează la reabilitarea de străzi și parcări și a menționat că la reabilitarea completă a străzii Mircea Damaschin din Burdujeni se vor anula 19 locuri de parcare de pe spațiul verde, fiind create 90 de locuri de parcare „în spic”.

Potrivit viceprimarului, în prezent se lucrează pe mai multe străzi din municipiu.

Astfel, pe strada Ion Irimescu va urma să se toarne stratul de uzură, iar parcarea situată vis-a-vis  de sediul Poliției Județene Suceava s-a finalizat și urmează marcarea acesteia și că se lucrează la parcarea de la MPO, din apropierea Catedralei.

El a mai anunțat că a semnat ordinele de începere a lucrărilor pentru străzile Aron Pumnul și Biruinței care intră în reabilitare totală, respectiv trotuare și stradă și se repară și porțiunea străzii Gheorghe Doja până la Centrofarm care a rămas restantă de anii trecuți.

Viceprimarul a mai spus că pe aceste străzi s-a restricționat traficul la sub 3,5 tone ca modernizările  să reziste.

Lucian Harșovschi a mai declarat că a semnat ordin de începere a lucrărilor și pentru strada Curtea Domnească unde se va turna asfalt în locul pavajului existent.

El a spus că se va reface cu covor asfaltic toată strada și parcările aferente și că tot în zonă se reabilitează parcarea din strada Horia, Cloșca și Crișan.

Harșovschi a mai anunțat că a semnat ordin de începere a lucrărilor pentru strada Mircea Damaschin din cartierul Burdujeni.

El a spus că această stardă se reabilitează total, dar va deveni cu sens unic și vor fi create 90 de locuri de parcare, „în spic” din strada Gheorghe Doja până la intersecția cu strada Călimani.

Viceprimarul a menționat că 19 locuri de parcare de pe spațiul verde vor dispărea și că va fi refăcut spațiul verde.

„Această lucrare este binevenită. Vom lucra la mai multe refaceri în municipiul Suceava. Avem grijă și de spațiul verde”, a spus viceprimarul.

Sensul de mers pe această stradă va fi dinspre strada Gheorghe Doja spre strada Călimani, iar porțiunea de la strada Călimani până la Calea Unirii rămâne cu dublu sens.

El a făcut din nou un apel consilierilor PSD să sprijine proiectul de reabilitare a aproape 5000 de locuri de parcare din municipiul Suceava.

„Vedeți că sunt foarte multe cerințe, dar am spus că atât timp cât nu vom avea un vot în Consiliul Local nu vom putea reabilita acele parcări”, a explicat Harșovschi.

El vrea să există un punct zero în care ceea ce e spațiu verde să rămână spațiu verde, iar ce se bordurează și se marchează va fi parcare.

Harșovschi a spus că aceste reabiltări se fac pentru oameni, să poată parca civilizat, pentru că, până la urmă, cu toții sunt plătitori de taxe și impozite și e un lucru normal în anul 2018.

„Noi vom încerca în fiecare ședință de Consiliu Local”, a declarat viceprimarul care a menționat că s-au încercat diverse variante pentru a determina consilierii PSD să voteze acest proiect.

„Sper eu ca sucevenii să pună presiune și să ne ajute să aprobăm aceste parcări  în așa fel încât să le putem să le facem”, a conchis Harșovschi.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de