Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, la Bacău, la Conferința de dezvoltare urbană ce reunește primari din orașe europene: Suceava este exemplu de bună practică în regiune având deja depuse proiecte pe POR 2014-2020


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, participă, luni, la Bacău, alături de comisarul european Corina Crețu și premierul Viorica Dăncilă, la conferința despre dezvoltarea urbană “Investițiile urbane în Europa: provocare pentru schimbare”.

Harșovschi a declarat că această conferință reunește primari din orașe europene și românești și se bucură de prezența Corinei Crețu, comisar european pentru Politici Regionale, a Vasilicăi Viorica Dăncilă, premierul României, a reprezentanților Autorității de Management Programul Operațional Regional, ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ai Ministerului Fondurilor Europene.

„Am discutat cu factorii implicați despre fondurile alocate Sucevei și am ridicat probleme tehnice care au rămas în soluționare pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a subliniat că datorită colegilor săi din Primărie, municipiul Suceava este un exemplu de bună practică în regiune, având deja proiecte depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, pe axa 4 pentru finanțarea 2014-2020.

În cadrul Conferinței, Corina Crețu, comisar european pentru politică regională va prezenta viziunea ei pentru o nouă politică urbană, iar premierul Viorica Dăncilă va vorbi despre politica urbană  și rolul Președinției  române a Consiliului UE din 2019  în timp ce Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene va prezenta modalități de pregătire a investițiilor în perioada post-2020.

Totodată, vor avea intervenții  Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea,  Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova,  dar și  Maria-Elena Seemann, administrator public al municipiului Alba Iulia.(N.B.)


Intră acum și în grupul de