Tată și fiu, împușcați de un paznic de vânătoare


Intră acum și în grupul de

Două persoane, tată și fiu, din comuna Bogdănești au sesizat IPJ Suceava că vineri, la orele 18.30, în timp ce traversau un teren cultivat de la marginea localității, au fost împușcați de către o persoană necunoscută. Este vorba despre Costel Rogojin, în vârstă de 40 ani și fiul acestuia minor R. A., în vârstă de 12 ani. În urma cercetărilor s-a stabilit că autorul faptei este Gheorghe N., în vârstă de 40 ani, din comuna Râșca, paznic de vânătoare, care a tras un foc de armă asupra unui câine hoinar, ocazie cu care, accidental, a rănit cele două persoane.

Cei doi au fost transportați la Spitalul Județean Suceava, unde au fost diagnosticați cu: „plagă împușcată braț și antebraț drept cu retenție corpi străini”, fără internare – tatăl și „plagă împușcată hemifacies dreapta cu retenție corpi străini” – fiul, care a rămas internat.

Cele două victime au plecat la lăsarea serii până la un magazin din comună să facă cumpărături. Aceștia povestesc că mergeau pe ulița localității fără nici o grijă și au auzit deodată o bubuitură. Copilul s-a prăbușit și apoi bărbatul. „Ne-am dus să luăm pâine și numai ne-am trezit cu o bubuitură și panc, ne-am trezit plini de sânge. Un paznic de vânătoare cică a tras după câinii de pe aici prin livezi și pe mine m-a nimerit în mână și umăr și pe copil în față.M-a înspăimântat puternic, la copil putea să-i scoată ochiul sau mai rău…”, a declarat Costel Rogojin, de pe patul de spital. 

Până victimele să realizeze ce s-a întâmplat, vânătorul a dispărut speriat și el de ce a făcut. Oamenii din sat spun că vânătorul venise dintr-o localitate învecinată la solicitarea lor, să omoare mai mulți câini care s-au aciutat în localitate și săreau la copiii care mergeau la școală. 
 

Dacă pentru bărbat îngrijirile au fost ușoare pentru băiatul de 12 ani, lucrurile nu sunt la fel. Acesta a fost trimis la Iași.

Chiar dacă victimele nu au făcut încă nici o plângere, poliția s-a autosesizat ș efectuează cercetări, pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile, dacă cineva se face vinovat și dacă s-au respectat condițiile de folosire a armelor în localități.


Intră acum și în grupul de