Reprezentanții Direcției de Învățământ – Schulamt im Landkreis și Bukowina Institut din Augsburg – Germania, în vizită în județ


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar al Județului Suceava a primit marți vizita reprezentanților Direcției de Învățământ – Schulamt im Landkreis și Bukowina Institut din Augsburg – Germania, respectiv Gudula Gnann și Otto Hallabrin. Întâlnirea  coordonată de inspectorul școlar pentru minorități, prof. Elena Manuela David, are ca scop semnarea unui acord de colaborare și stabilirea unui program de activități comune pentru anul 2009.

Inspectorul pentru minorități, Manuela David, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă că formele de colaborare propuse de I.S.J. Suceava instituției similare din Augsburg, în cadrul parteneriatului educațional sunt o serie de vizite de lucru și întâlniri ale profesorilor, directorilor și inspectorilor din învățământ, schimb de experiență între specialiștii instituțiilor de învățământ, organizarea diferitelor forme de perfecționare de genul cursuri, seminarii, conferințe pentru pedagogi și cadre didactice care sunt implicate în activități multiculturale de plurilingvism și de promovare a limbii germane, participarea elevilor de liceu din regiunea Augsburg la concursul de informatică al Centrelor de Excelență, organizarea împreună a unor activități extrașcolare  cum ar fi școli de vară și tabere internaționale, în vacanțe.

Șeful IȘJ Suceava, Petru Carcalete a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că în programul vizitei sunt cuprinse și patru unități școlare din județ, respectiv Școala Creștină Filadelfia, Colegiul Național ”Petru Rareș”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” ,toate din Suceava și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

 Mai trebuie precizat că din anul 2004 Colegiul Național „Petru Rareș” desfășoară activități de parteneriat educațional, intermediate de către Bukowina Institut. Astfel, pentru elevii suceveni s-au realizat mobilități în grupuri mici de elevi, participarea la tabăra internațională de la Babenhausen și organizarea primei ediții a școlii de vară din acest an.

 


Intră acum și în grupul de