Țigări de contrabandă ascunse în trei mașini în husele scaunelor, în portiere, sub mochete sau în spătarul scaunelor, depistate de polițiștii de frontieră din PTF Siret. Cei trei șoferi au fost amendați cu 19.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni din PTF Siret au depistat țigări de contrabandă ascunse în mai multe locuri din mașini cu care cetățeni români intenționau să intre în țară, pachetele de țigări fiind găsite în husele scaunelor, în scaune sau în portiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în noaptea de vineri spre sâmbătă,  începând cu ora 23.00, s-au prezentat în P.T.F. Siret,pe sensul de intrare în țara, trei cetățeni români, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 59 de ani.

Primul cetățean s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de frontieră, la volanul unui autoturism marca Citroen, iar în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor. 

Astfel, au fost descoperite ascunse în husele scaunelor și sub mocheta podului pedalier 1.180 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 1.170 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Al doilea cetățean român s-a prezentat la volanul unui autoturism marca Volkswagen, iar în urma unui control, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit ascunse în semiaripi și în portierele din spate ale mașinii, cantitatea de 1.000 pachete țigări. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul auto sancționat contravențional de către autoritatea vamală cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Al treilea autoturism descoperit cu țigări era tot marca Volkswagen și era condus de către o femeie. La controlul mașinii, au fost descoperite ascunse sub mocheta scaunelor din față, precum și în spătarul acestora, 670 pachete țigări de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 1000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de