Un copil de 12 ani a fost rănit la Preutești de un adolescent de 16 ani care conducea o motocicletă fără să dețină permis

Un adolescent în vârstă de 16 ani din Preutești este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni după ce a condus fără permis o motocicletă și a rănit un copil de 12 ani care mergea pe marginea drumului, iar apoi a mutat motocicleta de la locul accidentului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara, în timp ce conducea motocicleta într-o curbă pe DC 9A, din comuna Preutești, un localnic de 16 ani a surprins și accidentat pe un minor de 12 ani din aceeași localitate, care se afla pe limita din dreapta a carosabilului având în vedere direcția de deplasare a motocicletei, după care a mutat vehiculul de la fața locului, până în curtea unui imobil din zonă.

Copilul rănit a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru  „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „modificarea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)

loading...