Probele Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a vor fi susţinute de candidaţii suceveni în cele 163 de centre de examen. Până în prezent, şapte candidaţi au solicitat prelungirea timpului de examen sau redactarea prin dictare a tezelor din cauza unor probleme de sănătate.


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, profesoara Gabriela Scutaru, care este şi preşedinte al Comisiei Judeţene de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că în judeţ sunt 163 de centre de examen pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a.

Scutaru a spus că majoritatea absolvenţilor de gimnaziu susţin probele la limba română şi matematică în unităţile de învăţământ pe care le-au absolvit, cu excepţia elevilor de la Şcoala Gimnazială Salcea, care sunt arondaţi la centrul de examen organizat la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Ea a mai spus că sunt deja înregistrate şapte cazuri speciale, în majoritatea cazurilor fiind solicitată aprobarea pentru redactarea tezelor prin dictare şi prelungirea timpului de examen din cauza unor probleme de sănătate dovedite cu acte medicale, elevii respectivi provenind din mai multe zone ale judeţului, iar Comisia Judeţeană a aprobat toate aceste cereri.

Scutaru a precizat că elevii claselor a VIII-a încheie cursurile în data de 8 iunie, iar în perioada 4-8 iunie este prevăzută înscrierea candidaţilor la Evaluarea Naţională.

Ea a mai declarat că în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România figurează 7168 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava, iar de luni şi până marţi la ora 16,00  s-au înscris deja pentru Evaluarea Naţională 838 de elevi suceveni.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava a menţionat că, potrivit metodologiei,  în cursul zilei de sâmbătă are loc şedinţa publică de tragere la sorţi a comisiilor din centrele de evaluare, iar duminică dimineaţa va fi organizată instruirea preşedinţilor comisiilor din centrele de examen.

Conform Calendarului Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, în data de 11 iunie 2018 va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română, în data de 13 iunie este prevăzută proba scrisă la Matematică, iar pe 14 iunie 2018 are loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor va fi pe 19 iunie 2018 (până la ora 12:00), iar în aceeaşi zi este prevăzută depunerea contestaţiilor în intervalul orar14:00 – 19:00, soluţionarea contestaţiilor este programată în perioada 20-22 iunie, în timp ce pe 23 iunie 2018 vor fi afişate rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de