Noul sistem de circulație din municipiul Suceava. Sute de suceveni s-au pronunțat dacă e greșită introducerea sensurilor unice


Intră acum și în grupul de

Aproape șapte sute de suceveni au dorit să-și spună opinia privind introducerea noului sistem de circulație din municipiul Suceava și au votat sondajul online inițiat de News Bucovina.

Astfel, într-un interval de 72 de ore, un număr de 691 de cititori ai News Bucovina au transmis opinia lor privind introducerea sistemului de sensuri unice care ar urma să fie implementat în municipiu.

Dintre aceștia, 54,42 la sută, respectiv 376 de persoane, consideră că introducerea noului sistem este o greșeală a administrației locale.

În schimb, 43,27 la sută dintre respondenți (299) au apreciat inițiativa autorităților locale sucevene.
Un număr de 16 suceveni (2,31 la sută) au transmis că nu au o opinie formată.

Un cititor consideră că noul sistem va face mai mult rău decât bine, mai ales că pe Calea Unirii se trece pe două benzi, ceea ce va declanșa un blocaj.

„Sensurile unice nu sunt o soluție pentru fluidizarea traficului. Ar fi soluții dacă s-ar putea prelungi de la intrarea în Suceava până la ieșire. Altfel…. cum? Patru benzi pe sens până la Calea Unirii și de acolo, deodată două benzi? Păi acolo e marea aglomerare. Să vezi încadrări bezmetice și accidente la gâtuirea asta. Plus că în zona din centru, ca să ajungi într-un loc apropiat, ar trebui să ocolești tot centrul. Consiliului local poate că-i convine pe benzina și cheltuiala posesorilor auto, dar mie nu”, a transmis cititorul.

El consideră că încă un pod peste râul Suceava și finalizarea drumului de centură (complet, adică și între intrare Burdujeni – ieșire spre Fălticeni; intrare Șcheia – ieșire spre Fălticeni) ar fluidiza traficul, dar și că încă o bandă de circulație pe sens în zona Calea Unirii, este posibilă

Un alt cititor a transmis că noul sistem este inutil și aberant.

„Aglomerația se produce din cauza mult prea numeroaselor semafoare. Se pot înlocui (unde e cazul) cu sensuri giratorii și s-a terminat cu aglomerația ! Sensurile unice ar „înăbuși” de-a dreptul orașul. Nu aduc decât pierdere de timp (cu ocoliri), cheltuieli suplimentare (cu combustbilul), nervi, blocaje pe străduțele de legatură, etc. Oare, Consiliul Local dorește cu orice preț agasarea sucevenilor ? Chiar nu sunt în stare să gândească ÎN FOLOSUL cetățenilor ?”, se întreabă suceveanul.

Cei care sunt de acord cu introducerea noului sistem de circulație arată că în municipiul Cluj Napoca acesta funcționează perfect și se întreabă de ce nu se poate și în Suceava.

„Ar fi foarte util. Dar voi nuu, că sunteți inflexibili. De ce ceva nou ?! De ce să vă ieșiți din bula de confort?!  Mai bine ca pe câmp, cum mergeți și acum. Majoritatea șoferilor care circulă în Suceava, sunt mult prea paraleli, nu gândesc deloc, sunt bombe pe roți. Bine că vă place ca acum, de nu vreți schimbarea. Să stați mai mult decât să mergeți. Varză!”, a transmis alt cititor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de