Vatra Moldoviței: 11 case inundate, dar au fost afectate și anexe , grădini, podețe și fântâni din cauza ploilor torențiale de joi. Subprefectul Silvia Boliacu a mers la fața locului pentru a monitoriza situația


Intră acum și în grupul de

 Case, anexe, grădini, podețe și fântâni au fost afectate în Vatra Moldoviței din cauza ploilor torențiale de joi, anunță Prefectura Suceava.

Astfel, la Vatra Moldoviței, din cauza ploilor torențiale de scurtă durată de joi,  ca urmare a revărsării unor pâraie apa a inundat câteva case, anexe gospodărești și grădini aflate la Drumul Județean 176.

Potrivit raportului înaintat de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Vatra Moldoviței, au fost inundate   11 case, 21 de anexe gopodărești, 10 podețe și au fost colmatate 25 de fântâni.

Sursa citată arată că nu au fost afectate  rețele electrice, telefonice, gaze naturale și nici obiective socio-economice și administrative- școală, grădiniță,  biserică, primărie.

“Am luat legătura cu viceprimarul localității,  încă de aseară, s-au luat toate măsurile pentru înlăturarea efectelor ploii. Am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică pentru a trimite  cloramină pentru dezinfectarea celor  25 de fântâni afectate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a pus la dispoziția primăriei  o mașină de pompieri și  2 motopompe, pentru a se interveni la evacuarea apei din fântâni și spălarea acestora. După aceea,  se va proceda la tratamentul cu cloramină în dozele stabilite de specialiști DSP”, a declarat subprefectul de Suceava, Silvia Boliacu.

Subprefectul Silvia Boliacu, împreună cu un reprezentant din conducerea ISU, s-au deplasat la fața locului, pentru a monitoriza situația. (N.B.)


Intră acum și în grupul de