Trei ucraineni ce transportau țigări de contrabandă, reținuți cu focuri de armă la Vicovu de Sus. La Brodina, un Audi A6, plin cu țigări, a fost abandonat de șofer. Polițiștii de frontieră au cofiscat țigări de contrabandă de circa 230.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, joi, la Vicovu de Sus și Brodina țigări de contrabandă de 230.000 de lei, într-un caz fiind trase 12 focuri de armă pentru reținerea a trei contrabandiști ucraineni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, joi după amiaza, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului Vicovu de Sus a observat mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat spre localitatea Vicovu de Sus, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și s-au îndreptat spre linia de frontieră.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras 12 focuri de avertisment în plan vertical, iar în urma acţiunii au fost reținuți trei cetățeni ucraineni, precizează sursa citată.

La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea zonei, fiind astfel descoperite 20 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, iar cele trei persoane reținute și coletele cu țigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, s-a stabilit că cei trei cetățeni ucraineni au vârste cuprinse între 21 și 35 de ani.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 9.840 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 115.100 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Tot joi, polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Brodina au observat, pe raza localității Brodina un autoturism, marca Audi A6, care ieșea din curtea unui imobil, iar în momentul în care conducătorul autoturismului a observat echipajul mobil al poliției de frontieră, acesta a abandonat mașina și a fugit.

Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care, cu acordul proprietarului imobilului, autoturismul a fost ridicat și dus la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, asupra mașinii a fost efectuat un control amănunțit în urma căruia au fost descoperite 9.880 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 115.600 lei.


Intră acum și în grupul de