Băișanu, în Parlament, argument pentru ca cei apți de muncă să nu mai primească ajutoare sociale: Newton spunea că orice corp aflat în repaos tinde să rămână în repaos. 17 ani am acceptat cu bună știință ca lenea să fie plătită


Intră acum și în grupul de

Deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, inițiatorul legii prin care persoanele apte de muncă să nu mai primească ajutor social, a argumentat, în Parlament, necesitatea acestei legi, folosind atât exemple din fizică, dar și din Biblie.

„Newton spunea că orice corp aflat în mișcare tinde să rămână în mișcare, iar orice corp aflat în repaos tinde să rămână în repaos”, a arătat Băiașanu.

El a subliniat că este important ca prin această lege să fie puși în mișcare pe cei apți de muncă, cei capabili să muncească, sănătoși și să fie duși spre pariul cu munca din care nu vor pierde nici unii, nici alții.

„Foarte important este ce spune și Biblia și anume că cei care nu vor munci vor fi robi și vor plăti bir. România nu are nevoie nici de robi, nici de bir, nici de sărăcie, nici de lene, iar motorul care poate schimba toată chestiunea aceasta este munca. Haideți să pariem pe ea!”, a spus deputatul sucevean.

El a mulțumit parlamentarilor pentru votul acordat în favoarea acestei legi, subliniind că este un vot care vine să repare 17 ani în care s-a acceptat cu bună știință ca lenea să fie plătită și că trebuie să se pună punct acestei practici.

El a propus ca un preot să fie adus în sala de plen a Camerei Deputaților pentru că este prea multă ură și consideră că e nevoie de pace, iubire și înțelepciune.

„Capacitatea de a dialoga este mai importantă decât ura. Rezultatul acestui dialog este tocmai votul majoritar pe care l-ați dat în Parlamentul României în care ALDE a venit cu o propunere, în care PSD a susținut, fără de care nu putea trece acest proiect, în care PNL au susținut, cei de la PMP, cei de la UDMR și USR”, a spus Băișanu.

 


Intră acum și în grupul de