Fotbal, Liga I : „U” Craiova-Rapid și Steaua-FC Timișoara, meciurile care pot schimba podiumul


Intră acum și în grupul de

Etapa cu numărul 15 a Ligii I, debutează astăzi cu două meciuri tari ale campionatului intern. De la ora 19, pe stadionul “Ion Oblemeco” din Craiova, “juveții” lui Mititelu vor da piept cu Rapid, echipă care în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, vine după 4 meciuri consecutive fără înfrângere.
Oltenii vor să spele rușinea din Cupă, acolo unde au fost eliminați de Pandurii lui Cârțu. Ilie Balaci spune cum își pot reveni jucătorii Craiovei înaintea derby-urilor cu Rapid și Steaua (următoarea etapă U Craiova primește în Bănie pe Steaua): “Am avut o ședință în noapte alături de staff-ul tehnic, de patronul echipei și toți am ajuns la aceeași concluzie. Jucătorii trebuie să lase deoparte eșecul cu gorjenii, nu să-l uite, că nu poți uita că ai luat 4-1 de la Pandurii. A fost un accident. Trenul nu te poate călca de două ori, așa că sper că va fi altceva cu Rapid și cu Steaua”, a spus ieri managerul general al Științei. “Trebuie să folosim toate armele pe care le avem în dotare, iar cea mai puternică de care dispune Craiova este mîndria!”, a concluzionat “Minunea blondă”.
Cel de-al doilea meci de 1X2 se va desfășura în Ghencea, cu începere la ora 21, unde steliștii vor întâlni pe FC Timișoara. Elevii lui Uhrin jr. vin după eșecul dureros din etapa trecută, atunci când bănățenii au pierdut cu scor de neprezentare în fața lui Dinamo.
Președintele clubului FC Timișoara, Marian Iancu, mizează pe inspirația tehnicianului său: “După meciul cu Dinamo, pornim cu șansa a doua. Depinde de Uhrin cât este de inspirat. Dacă mizăm pe atac și nu mergem să ne apărăm în Ghencea, putem câștiga”, a declarat Marian Iancu.
De partea cealaltă, Steaua lui Dorinel Munteanu înregistrează o îmbunătățire a jocului, dar totuși roș-albaștrii nu au mai simțit gustul victoriei de 10 partide. “Îmi doresc foarte mult un rezultat favorabil cu Timișoara. Avem în față un adversar bun, însă, cu tot respectul pentru ei, vrem să câștigăm. Faptul că au pierdut cu Dinamo nu e în favoarea noastră, totul depinde de felul cum vor aborda băieții mei partidă”, a declarat “Neamțul”.
Fostul selecționer al României și totodată fost antrenor la Steaua, Emerich Ienei, a declarat astăzi la GSP TV că presiunea apasă mai mult pe umerii Stelei decât pe cei ai Politehnicii Timișoara la acest derbi: “E greu de zis care este adevărata față a celor de la Poli Timișoara, cea din meciul cu Dinamo, sau cea din etapele precedente. Cu Dinamo a jucat foarte slab, dar nici elevii lui Rednic nu s-au ridicat la un nivel prea ridicat. Sigur, oaspeții au avut o prestație mai bună, însă jocul a fost foarte lent și încurcat” a mai spus Ienei.

Etapa a XV-a (15-17 noiembrie)

Sâmbătă, 15 noiembrie:
Farul Constanța – Pandurii Tg. Jiu, ora 17, GSP TV
“U” Craiova – Rapid , ora 19, GSP TV
Steaua – FC Timișoara , ora 21.00, Antena 1
Duminică, 16 noiembrie:
Oțelul – FC Brașov, ora 14, GSP TV
FC Vaslui – Gloria Buzău, ora 16, GSP TV
CFR Cluj – FC Argeș, ora 18, GSP TV
Dinamo – Unirea Urziceni, ora 21, GSP TV
Luni, 17 noiembrie:
Gloria Bistrița – Gaz Matan Mediaș, ora 14, GSP TV
Poli Iași – CS Otopeni, ora 17, GSP TV

 


Intră acum și în grupul de