Șeful ISU Suceava, general Ion Burlui, onorat la trecerea în rezervă cu o distincție acordată de prefectul de Suceava pentru întreaga activitate depusă în slujba sucevenilor

Șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a fost onorat, marți, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Suceava pentru întreaga activitate depusă în slujba sucevenilor.

Astfel, general de brigadă Ion Burlui a fost onorat cu  “Distincție de excelență pentru întreaga activitate depusă în slujba sucevenilor  și în coordonarea  celor mai dificile situații de urgență”.

Ion Burlui va trece în rezervă de la sfârșitul acestei luni după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 25 iunie 2018,  decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea- Ion Burlui, din Ministerul Afacerilor Interne, la data de 30 iunie.

General de brigadă Ion Burlui s-a născut în anul  1961, în comuna Mălini, județul Suceava.

În anul 1983 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi din București, școală aparținând de  Ministerul de Interne,  fiind absolvent cu   diplomă de ofițer, arma Pompieri.

În perioada 1985-1990, a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Management, iar ulterior a urmat doctoratul, fiind astăzi doctor în economie.

Întreaga activitate a generalului Burlui este legată de gestionarea situațiilor de urgență.

În perioada 1983-1987 a fost comandat de pluton și ofițer instructor la Școala militară de ofițeri activ a Minisaterului de Interne. 

Începând din 1987 a ocupat funcțiile de locțiitor de comandant, la Grupul de Pompieri Suceava, de  comandant al Companiei de Pompieri Suceava, în perioada 1995-2004 fiind adjunct al comandantului Unității pentru logistică al Grupului de Pompieri “Bucovina” Suceava, iar între anii 2004-2007 a fost șef serviciu la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, nou înființat. Din 2007, timp de 2 ani, a a fost prim adjunct al ISU Suceava, iar în 2009 a fost numit inspector șef al ISU “Bucovina” Suceava.

Generalul Ion Burlui are o experiență deosebită și ca pompier, fiind prezent și  activ în situații de urgență dramatice, care au impus și intervenția sa în prima linie.

loading...