Apă fierbinte cu lămâie și miere, tratament pentru răceala copiilor


Intră acum și în grupul de

Mulți părinți își pun problema cum ar putea trata răceala și tusea copiilor fără a folosi medicamente care le-ar putea face rău micuților.

Experții în domeniul sanitar confirmă câteva leacuri băbești, susținând că soluția cea mai bună ar fi ca micuții să bea apă fierbinte cu miere și lămâie. De foarte multe ori, părinții, îngrijorați în legătură cu siguranța și eficiența siropului de tuse ori a medicamentelor pentru răceală, recurg la tratamente băbești.

„Răcelile sunt de obicei cauzate de un virus ce nu poate fi distrus cu antibiotice. Nu există nici o soluție pentru a vindeca mai repede o răceală, nici măcar medicamentele nu sunt eficiente, însă simptomele pot fi tratate”, explică medicii pediatri. Ei le sugerează părinților să le dea micuților să bea apă fierbinte cu miere și lămâie sau ceai decafeinizat, întrucât aceste băuturi au proprietatea de a vindeca tusea copiilor.

În afară de asta, este foarte important ca micuții să bea cât mai multe lichide și să aibă o alimentație corectă.

Mai mult, pediatrii îndeamnă părinții să nu trimită copiii la școală timp de două-trei zile dacă aceștia sunt răciți și, tot ca o metodă de precauție, dacă micuții au temperatură, să îi țină încă 24 de ore acasă.


Intră acum și în grupul de