Alegeri parlamentare 2008 : BEC le dă voie lui Flutur și lui Lungu să apară pe bannerele PD-L


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Central (BEC)  a aprobat, luni, contestația înaintată de PD-L Suceava față de decizia BEJ Suceava privind îndepărtarea materialelor electorale în care apar președintele CJ Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu, și  „a decis modificarea deciziei prin care Biroul Electoral de Circumscripție a admis contestația candidatului PNL, Băișanu Ștefan Alexandru”, respingând totodată și plângerea inițială formulată de acesta.

PD-L Suceava arată într-un comunicat de presă că decizia BEC dovedește că „ilegalitatea are picioare scurte”.

Candidatul PNL la funcția de deputat în colegiul uninominal 1 Suceava, Alexandru Băișanu, a depus la BEJ Suceava o contestație în care a solicitat interzicerea tuturor materialelor electorale în care președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul Sucevei, Ion Lungu, apar alături de candidații PD-L. "Apreciez că asocierea imaginii candidaților PD-L cu imaginea președintelui Consiliului Județean Suceava și a primarului municipiului Suceava contravine în mod cert ordinii de drept și deontologiei electorale cu privire la desfășurarea campaniei electorale. Este adevărat că șefii celor două autorități publice locale sunt oameni politici, însă aceștia ar fi trebuit să apară pe materialele electorale în această calitate, și nu avându-se în vedere funcțiile pe care le ocupă în cadrul administrației publice locale", a arătat Alexandru Băișanu în contestația depusă la BEJ Suceava.

Contestația liberalului sucevean a fost aprobată, miercuri, cu șapte voturi "pentru", ale reprezentanților PNL, PRM, UDMR, PNG-CD, Alianței PSD + PC, Uniunii Armenilor și Comunității Rușilor Lipoveni și patru "împotrivă", ale reprezentantului PD-L și ale celor trei judecători desemnați în BEJ.

În urma acestei decizii, BEJ a dispus PD-L Suceava, autorităților publice locale și Prefecturii Suceava ca prin intermediul personalului și serviciilor din subordine să îndepărteze de îndată materialele electorale la care face referire contestația lui Alexandru Băișanu.

 


Intră acum și în grupul de