Lucrările de refacere a infrastructurii afectate de inundații se află în curs de finalizare


Intră acum și în grupul de

În următoarele două săptămâni vor fi finalizate toate lucrările finanțate pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din vara acestui an, marea majoritate din acestea fiind deja recepționate. Anunțul a fost făcut marți, într-o conferință de presă, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că au fost contractate 134 de lucrări de reconstrucție pe drumuri comunale și alte 27 pe drumuri județene. El a arătat că în cazul lucrărilor pe drumurile comunale, au fost finalizate 97, fiind deja achitate 72 de lucrări cu suma de 13,4 milioane de lei, iar restul lucrărilor urmează să fie finalizate până în data de 15 decembrie.

Potrivit șefului deliberativului județean, din cele 27 de lucrări pe drumuri județene, au fost finalizate zece lucrări, care au fost și achitate cu suma de 6,2 milioane de lei, celelalte 17 urmând să fie terminate în două săptămâni.

Guvernul a alocat 36 de milioane de lei pentru refacerea insfrastructurii rutiere comunale și județene afectate de inundațiile din luna iulie.

În județul Suceava, în urma inundațiilor de la sfârșitul lunii iulie, au fost afectați 200 kilometri de drumuri județene, 846,69 de kilometri de drumuri comunale,  22 de poduri pe drumuri județene și 189 de poduri pe drumuri comunale, 27 de podețe pe drumuri județene și 614 podețe pe drumuri comunale.

 


Intră acum și în grupul de