Grupa D : Udinese se califică în 16-imile Cupei UEFA


Intră acum și în grupul de

Formația italiană Udinese a obținut calificarea în primăvara Cupei UEFA, după ce a învins cu 2-1 Dinamo Zagreb, într-un meci contând pentru grupa D, disputat miercuri seară. Rezultatul consfințește totodată eliminarea croaților din Cupa UEFA, ei încheiind pe locul 5 grupa, cu doar trei puncte în patru etape.
Udinese avea nevoie de doar un singur punct pentru a se califica și a beneficiat de un start perfect, după ce Fabio Quagliarella a deschis scorul în minutul 5. El a șutat pe colț cu dreptul, după o centrare de pe partea stângă a lui Antonio Di Natale. Christian Obodo a adăugat un al doilea gol, în minutul 79, înainte ca Igor Biscan să înscrie un gol de consolare.
În cealaltă partidă a grupei, golurile foștilor adversari ai formației Dinamo au făcut posibilă o luptă până în ultimul moment pentru celelalte două locuri care duc în 16-imile Cupei UEFA. Spartak Moscova a condus până în minutul 84, grație unei lovituri de cap a lui Serghei Covalciuc din minutul doi, iar dacă rezultatul ar fi stat așa, rușii s-ar fi calificat alături de Tottenham în 16-imi.
NEC Nijmegen a întors însă rezultatul, prin golurile lui Jhon Van Beukering, minutul 84, și Lasse Schine, minutul 87, pentru a urca pe locul trei în clasament, la egalitate de puncte cu Spartak. Rușii se deplasează pe “White Hart Lane”, pe 18 decembrie, cu echipa lui Redknapp având nevoie de doar un punct pentru a se califica, în timp ce NEC dă piept cu Udinese în ultimul meci.
 
Clasament
1        Udinese                   9p
2        Tottenham               6p
3        NEC Nijmegen          3p
4        Spartak Moscova      3p
5        Dinamo Zagreb        3p
 
 
 


Intră acum și în grupul de