Dosar penal pentru tăierea ilegală a 22 de arbori în zona Câmpulung Moldovenesc după un control al Gărzii Forestiere Suceava. În ultima lună au fost constatate 29 de contravenții silvice în județ


Intră acum și în grupul de

În luna august 2018, Garda Forestieră Suceava a efectuat pe raza județului Suceava peste două sute de controale care au vizat activitatea de pază a pădurii sau activitatea de recoltare, prelucrare și transport a materialelor lemnoase, anunță instituția.

Cu ocazia acestor controale s-au constatat 29 de contravenții silvice, aplicându-se amenzi în sumă totală de 88000 lei. Reamintim că este în vigoare Legea Prevenirii Contravențiilor, care stipulează aplicarea de avertisment pentru contravențiile cu un impact social redus și întocmirea unui plan de conformare cu termen de maxim 90 de zile.

Ca sancțiuni complementare, s-au confiscat peste 230 metri cubi de materiale lemnoase. Din această cantitate, peste 30 metri cubi de lemn rotund s-au confiscat fizic, fiind puși în circuitul economic fără documente de proveniență. S-a constatat că pentru alți 200 de metri cubi nu s-au respectat prevederile legislației în vigoare, acest volum fiind confiscat valoric în cadrul controalelor efectuate la operatori economici. Peste jumătate din acest volum este lemn de lucru de rășinoase dar s-au confiscat și 61 metri cubi de cherestea și 24 metri cubi de lemn de foc.

Într-o pădure proprietate privată din zona municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost constatată tăierea fără drept a 22 de arbori, cu un volum de 44 metri cubi și o valoare netă de peste 24 mii lei. Deoarece valoarea respectivă depășește de peste 150 de ori valoarea de referință a unui metru cub de masă lemnoasă, Garda Forestieră Suceava a depus o sesizare penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru identificarea și sancționarea făptuitorilor.(C.P.)


Intră acum și în grupul de