Judecătoarea Liliana Condrovici, aleasă președinte al Biroului Electoral Județean Suceava pentru referendumul național pentru revizuirea Constituției


Intră acum și în grupul de

Judecătoarea Liliana Condrovici a fost aleasă, joi, președinte al Biroului Electoral Județean Suceava pentru referendumul național pentru revizuirea Constituției ce va fi organizat pe 6 și 7 octombrie 2018.

Tragerea la sorți a președintelui Biroului Electoral de Circumscripție a județului Suceava a avut loc joi, 20 septembrie a.c., în sala de ședințe a Tribunalului Suceava.

Precizăm că marți, în şedinţă extraordinară de Guvern, s-a stabilit ca referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție să fie organizat pe 6 și 7 octombrie.

Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Proiectul de lege propus revizuieşte articolul 48, alineat 1 din Constituţia României astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

În forma actuală, articolul 48 defineşte familia drept „căsătoria liber consimţită între soţi”, fără a preciza sexul sau numărul acestora: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”

„Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot”, a declarat, marți, la finalul ședinței, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de