Rectorul USV, Valentin Popa, a oferit președintelui regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, Diploma de excelență a USV: Cooperarea dintre județul Suceava și regiunea Schwaben, inclusiv în plan academic, între Universitatea din Suceava și Universitatea din Augsburg, este probabil una dintre cele mai longevive de acest tip


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. dr. ing. Valentin Popa, a oferit, joi, președintelui regiunii Schwaben din Germania, Jurgen Reichert, Diploma de excelență a USV pentru contribuția deosebită adusă creșterii prestigiului Universității Ștefan cel Mare din Suceava în regiunea Schwaben și în Germania și pentru consolidarea relațiilor dintre Bucovina și regiunea Schwaben.

Valentin Popa a spus în discursul său că succesul unei cooperări instituționale stă în oamenii care, cu o voință și credință în valori comune, veghează asupra parteneriatelor derulate.

„Cooperarea dintre județul Suceava și regiunea Schwaben, inclusiv în plan academic, între Universitatea din Suceava și Universitatea din Augsburg este probabil una dintre cele mai longevive de acest tip, având la bază un trecut comun reprezentat de comunitățile de șvabi bucovineni și mai puțin de rațiuni de ordin economic și financiar”, a spus rectorul USV.

El a subliniat că s-a clădit o legătură specială între cele două părți.

Popa a amintit că în anul 2007 USV i-a oferit lui Reichert titlul de Doctor Honoris Causa al USV pentru recunoașterea meritelor sale în relațiile internaționale în special în domeniul problematicii persoanelor defavorizate în Europa și de cooperare între Bucovina și Schwaben.

Rectorul a mai spus că în ceea ce privește cooperarea dintre Universitatea Augsburg și USV, la aceasta a stat la bază și încă veghează Institutul Bukowina din Augsburg.

El a enumerat mai multe aspecte legate de această cooperare între care stagii de pregătire pentru studenți și cadre didactice în baza unui acord-cadru din anul 2001, burse acordate studenților la școli de vară sau la activități ale Institutului Bukowina din Augsburg, dotarea laboratorului de robotică al Facultății de mecanică, mecatronică și management cu un robot și softurile aferente și vizite de studiu la Augsburg, derularea de activități culturale de Lectoratul de limbă germană din 2007, sprijinirea înființării Bibliotecii de limbă germană, susținerea cazării studenților Erasmus, colaborarea USV cu un lector vorbitor nativ de limbă germană sau suplimentarea burselor Erasmus.

În acest context, Valentin Popa, în numele comunității academice sucevene, a oferit președintelui regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, Diploma de excelență pentru contribuția deosebită adusă creșterii prestigiului Universității Ștefan cel Mare din Suceava în regiunea Schwaben și în Germania și pentru consolidarea relațiilor dintre Bucovina și regiunea Schwaben.

Rectorul USV și-a exprimat încrederea că pe baza a ceea ce s-a realizat în această perioadă va determina ca și noua conducere a Regiunii Schwaben să continue proiectele începute.(T.B.)


Intră acum și în grupul de