Președintele regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichert, la SJU Suceava: Ați făcut primul pas de la un spital regional la o clinică universitară. Ar trebui să integrați și secția de psihiatrie pentru ca bolnavii de acolo să nu fie stigmatizați


Intră acum și în grupul de

Președintele regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichert, a declarat, joi, la inaugurarea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean Suceava după extindere și modernizare că acesta este unul dintre multele exemple ale parteneriatului dintre Suceava și Schwaben de peste 20 de ani și că pe un asemenea parteneriat se bazează Europa.

El a subliniat că de la prima sa vizită în Bucovina în urmă cu 20 de ani s-au schimbat foarte multe în zonă și că foarte important este că s-a progresat foarte mult în ceea ce privește domeniul sănătății.

„Mă bucur că am avut și eu o mică contribuție și ați aplicat schimburile de experiență cu colegii de specialitate din regiunea Schwaben”, a spus Reichert.

El a arătat că este foarte important că acest spital se îndreaptă și spre cercetare medicală.

„Ați făcut primul pas de la un spital regional, la o clinică universitară în care cercetarea medicală are un rol foarte important în diversele tratamente și în zona de prevenție”, a declarat Reichert.

El a mai spus că pentru că a făcut parte din consilii de administrație ale unor astfel de instituții poate confirma cât de importante sunt asemenea instituții pentru cetățenii unei regiuni.

Jurgen Reichert a mai arătat că există posibilitatea ca, în viitor,  să se facă diagnosticarea rapidă a unor cazuri  și să existe o colaborare prin video conferință pentru bolnavii de inimă, iar atunci acest centru ar putea deveni mai valoros în regiune.

El a mai apreciat că următorul pas foarte important ar fi de a integra secția de psihiatrie în cadrul unui spital pentru a elimina stigmatizarea pacienților și a se crea un cadru în care astfel de bolnavi să fie ajutați și mai ușor integrați.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a oferit președintelui Jurgen Reichert medalia „Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara” în semn de prețuire pentru tot ceea ce acesta a făcut și face în cadrul parteneriatului dintre Schwaben și Suceava. (T.B.)


Intră acum și în grupul de