Profesorii pensionari vor trebui să aleagă între pensie și salariu


Intră acum și în grupul de

Pensii ori salarii, este alegerea pe care trebuie să o facă toți bugetarii care, după ce au ieșit la pensie, continuă să lucreze totuși în sistemul de stat. Decizia aparține guvernului Boc și a fost luată în ultima ședință a executivului.
Cei mai afectați vor fi profesorii pensionari, care suplinesc. Este posibil, așadar, ca elevii din unele localități să rămână fără cadre didactice, după aplicarea acestei măsuri. Mulți dintre profesorii care sunt în prezent la catedră au ieșit deja la pensie, dar au reintrat în sistemul de învățământ, din cauza lipsei de cadre didactice interesate de posturile din mediul rural. Cele mai afectate sunt zonele izolate.

Profesorii pensionari câștigau mai bine, pentru că primeau și pensie și un salariu. Eliminarea lor, printr-o măsură care le diminuează drastic veniturile, ar putea duce la o criză și mai mare de cadre didactice.
La începutul anului școlar la IȘJ Suceava erau depuse cca. 50 de dosare din partea profesorilor pensionari ce și-au manifestat dorința de a preda în continuare, soluționate favorabil fiind aproximativ jumătate din acestea.
 


Intră acum și în grupul de