Universitățile cu performanțe vor fi sprijinite dintr-un fond distinct


Intră acum și în grupul de

Universitățile care înregistrează performanțe și sunt capabile să intre în elita universităților mondiale vor fi sprijinite financiar dintr-un fond distinct, constituit pentru dezvoltarea instituțiilor de învățământ superior acreditate.
Prin acest Fond vor fi sprijinite un număr limitat de universități, care au un potențial de excelență dovedit și care au șanse să intre în elita universităților mondiale, potrivit unei ordonanțe de urgență aprobată de Guvern și care modifică Legea învățământului 84/1995, în sensul constituirii unui fond distinct pentru dezvoltare instituțională de finanțare prin competiție a instituțiilor de învățământ superior acreditate.

„Prin noile reglementări, Guvernul sprijină intrarea universităților românești în topurile internaționale ale instituțiilor de învățământ superior acreditate”, se arată într-un comunicat al Executivului.
Fondurile vor fi alocate pe baza unor criterii considerate competitive, metodologia de alocare și utilizare a Fondului urmând să fie aprobate de Executiv în termen de trei luni de la data publicării ordonanței de urgență în Monitorul Oficial, adică pe la începutul lunii martie.

 


Intră acum și în grupul de