Ion Lungu a primit premiul „Excelență în iluminat public și eficiență energetică”pentru municipiul Suceava în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a primit, luni seara, în cadrul galei Asociației Municipiilor din România, premiul „Excelență în iluminat public și eficiență energetică”pentru municipiul Suceava.

Municipalitatea suceveană a fost premiată pentru proiectul implementat cu fonduri elvețiene pentru managementul modern și eficient al iluminatului public în municipiu.

Astfel, acest proiect a presupus montarea unui  număr de peste 4000 de corpuri de iluminat tip LED pentru iluminatul public în municipiu.

Totodată, din economiile rezultate la acest proiect se montează 9.221 de corpuri de iluminat de tip LED în 22 de unități școlare din municipiu.

Desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, cea de a doua ediție a Galei AMR şi-a propus premierea performanţei în 10 domenii de interes pentru administraţia locală: Excelență în Educație, Excelență în Sănătate și Asistență socială, Excelență în Transport public și mobilitate, Excelență în Gestionarea eficientă a deșeurilor, Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice, Excelență în Promovarea culturală, turistică și sportivă, Excelență în Iluminat public și eficiență energetică, Excelență în Digitalizare / Smart City, Excelență în Guvernarea locală participativă, Excelență în Promovarea și susținerea antreprenoriatului.

Asociaţia Municipiilor din România a fost înfiinţată în anul 1990 și include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri.(T.B.)


Intră acum și în grupul de