Un bărbat din Bogdănești a fost atacat de urs. El a ajuns la spital în stare gravă cu mandibula sfărâmată și vena jugulară secționată


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 79 de ani din comuna suceveană Bogdănești a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Suceava în stare gravă cu mandibula sfărâmată și vena jugulară secționată.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat că pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Municipal Fălticeni unde medicul i-a acordat îngrijiri medicale pentru stoparea hemoragiei în condițiile in care bărbatul avea mandibula sfărâmată si vena jugulară secționată.

El a menționat că pacientul a fost transferat apoi la SJU Suceava unde a suferit o intervenție chirurgicală efectuată de medicul Teodor Lucian Grecu.

În prezent, bărbatul este internat în Compartimentul BMF

Mihai Ardeleanu a subliniat că intervențiile celor doi medici de la Fălticeni și Suceava au fost salvatoare pentru pacient.

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a declarat pentru News Bucovina că din ceea e înțeles bărbatul a fost atacat în timp ce se întorcea acasă și era în afara pădurii între două fonduri cinegetice Râșca și Bogdănești.

El a spus că în astfel de cazuri se face solicitare către Ministerul Mediului pentru aprobarea recoltării ursului agresiv, urmând ca gestionarul fondului de vânătoare să recolteze exemplarul.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de