Primari PSD din zona de munte cer Guvernului și parlamentarilor să „spargă buba” de la Ministerul Energiei și să rezolve problema EMU Crucea: Aloo, Guvernul PSD-ALDE…Chiar nu vă pasă de ceea ce se întâmplă cu familiile noastre? Suferă niște copii nevinovați, copiii minerilor


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Crucea, Dorin Rusu, a făcut, joi, un apel Guvernului PSD-ALDE și parlamentarilor PSD din județ să soluționeze problema Exploatării Miniere de Uraniu de la Crucea unde minerii sunt în grevă pentru că nu și-au primit salariile de două luni, iar sucursala Suceava a Companiei Naționale a Uraniului are datorii de 3,5 milioane de lei față de furnizori.

Dorin Rusu și-a transmis nemulțumirea pe pagina de socializare, fiind susținut și de primarul de Dorna Arini, Ioqan Moraru.

„Aloooo…….Guvernul României PSD+ALDE..spargeți buba de la Ministerul Energiei….Stimați parlamentari de Suceava…….lumea ne-a votat …Primar de Ostra cu 93%, iar la Crucea cu 91%….Chiar nu vă pasă de ceea ce se întâmplă cu familiile noastre din ….județul dvs–Suceava–!!!!!!!!..”, transmite Dorin Rusu.

Primarul de Dorna Arini, Ioqan Moraru a susținut demersul colegului său din Crucea.

„Rugăm să acordați importanță exploatării de minereu de uraniu de la Crucea și Ostra. Faceți lobby la Ministerul Energiei pentru a susține producția internă. Situația economică a localităților în discuție și a celor riverane depinde foarte mult de funcționarea acestor exploatări”, a menționat Moraru.

În discuție a intervenit și fostul președinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, acum deputat și vicepreședinte Pro România, care a arătat că el și-a făcut datoria cât a putut și că ar trebui ca cei de la guvernare să aducă ministrul Economiei la Crucea așa cum a procedat el în 2015 cu Andrei Gerea care apoi a găsit soluții pentru finanțarea activității.

Primarul Dorin Rusu a răspuns că nu este de comentat în ceea ce a făcut Nechifor, precizând că prezentul este urât de tot.

„Suferă cu toții, mineri, familii, dar mai ales niște copii nevinovați, copiii minerilor!!!!!!”  a atras atenția Dorin Rusu.

Minerii EMU Crucea au declanșat, de luni, protestele nemulțumiți că nu și-au primit drepturile salariale de două luni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de