Harșovschi, după o întâlnire cu reprezentanți ai Comisiei Europene privind accesarea fondurilor UE, a constatat că municipiul Suceava este avansat față de alte orașe mari. Deja s-a discutat despre programarea 2021-2027


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, care se află la Constanța pentru discuții privind implementarea proiectelor prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a declarat că municipiul Suceava este avansat față de alte orașe mari și a subliniat că reprezentanții Comisiei Europene deja discută de programarea 2021-2027 deși în actuala programare autoritățile locale abia încep să depună proiectele.

 

„Chiar dacă 2020 este aproape, Programul Operațional Regional 2014-2020 mai are multe “retușuri” legislative de făcut”, a spus viceprimarul.

El a menționat că în cursul zilei de vineri, la Constanța, alături de  administrațiile locale din regiuniunile Nord Est, Sud-Vest, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia, a prezentat membrilor Comisiei Europene stadiul proiectelor precum și ce probleme întâmpină autoritățile sucevene în depunerea acestora.

„Suceava, spre deosebire de Constanța care nu are niciun proiect depus,  a depus astăzi al treilea proiect pe axa 4 mai exact pentru obiectiv specific 4.5: “Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă”, cu o valoare de 4.962.185,73 lei”, a explicat viceprimarul făcând referire la proiect de reabilitare și echipare a infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic „Petru Mușat” din Suceava.

Lucian Harșovschi a dat asigurări că la sfârșitul anului vor fi depuse toate cele șase proiecte și în acest fel municipiul Suceava va accesa 31,9295 milioane euro, fonduri europene nerambursabile.

Viceprimarul Sucevei a menționat că tot în cursul zilei de vineri,  chiar dacă părea utopic la început, mai ales în condițiile în care POR 2014-2020 nu a început să fie implementat,  s-a discutat și despre programul viitor pentru perioada 2021-2027.

„Am solicitat să fie atenți la întocmirea ghidurilor pentru a putea avea strategii locale coerente care să fie finanțate conform necesităților populației”, a explicat viceprimarul.(N.B.)


Intră acum și în grupul de