Atenționarea cod galben de ninsori prelungită până luni seara. De marți dimineața intră în vigoare o informare meteo de polei, precipitații și vânt


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod galben de ninsori pentru județul Suceava fiind prelungită până luni la ora 22:00 și a emis și o informare meteo valabilă de marți dimineața.

Astfel,    pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) în zona Carpaților Orientali și în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

Informarea meteorologică este valabilă de marți dimineaț a de la ora 06 până miercuri la ora 10 și sunt vizate polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, mixte la munte, mai ales ninsoare în Moldova, intensificări ale vântului

Meteorologii arată că în intervalul menționat se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni.

 Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70…75 km/h. (N.B.)


Intră acum și în grupul de