Consiliul Județean Suceava decide asfaltarea drumului Stulpicani-Gemenea și modernizarea drumului Siret-Frătăuții Noi. Costurile se ridică la 26 de milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să decidă în ședința de luni investiții în modernizarea a două trasee județene, lucrări care vor costa circa 26 de milioane de lei.

Astfel, unul dintre trasee este drumul județean DJ 177B de la km 9+300 – 12+230 Stulpicani-Gemenea care face legăutura între comuna Stulpicani și municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În expunerea de motive, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arată că drumul este o importantă cale de legătură între comunitățile locale  și județul Suceva.

„Datorită creșterii valorilor de trafic, a duratei normate de funcționare expirată, a acțiunii de mediu (ploi, zăpadă , cicluri repetate de înghet – dezgheț), a lipsei fondurilor pentru întreținerea curentă s-au format gropi, făgașe, denivelări, șanturi colmatate care fac improprie circulația rutieră în condiții de confort  și siguranță”, explică președintele Gheorghe Flutur.

În aceste condiții a fost întocmită documentația de avizare a lucrărilor de intervenție.

„Această investiție este o necesitate pentru aducerea drumului într-o stare care să corespundă cerințelor de calitate”, arată Flutur.

Potrvit raportului direcției de specialitate s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 9.409.208 lei cu TVA inclus.

Totodată, Gheorghe Flutur propune Consiliului Județean să aprobe și modernizarea DJ 291A Siret – Climăuți – Frătăuții Noi  de la km 30+575 – 32+000 și km 39+450 – 45+300.

În expunerea de motive, președintele Gheorghe Flutur arată că se impune modernizarea acestui drum pentru a fi adus la standardele de calitate impuse de legislație.

În raportul direcției de specialitate se menționează că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 16.632.329 lei cu TVA inclus. (T.B.)


Intră acum și în grupul de