Consiliul Județean Suceava decide asfaltarea drumului Stulpicani-Gemenea și modernizarea drumului Siret-Frătăuții Noi. Costurile se ridică la 26 de milioane de lei

Consiliul Județean Suceava urmează să decidă în ședința de luni investiții în modernizarea a două trasee județene, lucrări care vor costa circa 26 de milioane de lei.

Astfel, unul dintre trasee este drumul județean DJ 177B de la km 9+300 – 12+230 Stulpicani-Gemenea care face legăutura între comuna Stulpicani și municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În expunerea de motive, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arată că drumul este o importantă cale de legătură între comunitățile locale  și județul Suceva.

„Datorită creșterii valorilor de trafic, a duratei normate de funcționare expirată, a acțiunii de mediu (ploi, zăpadă , cicluri repetate de înghet – dezgheț), a lipsei fondurilor pentru întreținerea curentă s-au format gropi, făgașe, denivelări, șanturi colmatate care fac improprie circulația rutieră în condiții de confort  și siguranță”, explică președintele Gheorghe Flutur.

În aceste condiții a fost întocmită documentația de avizare a lucrărilor de intervenție.

„Această investiție este o necesitate pentru aducerea drumului într-o stare care să corespundă cerințelor de calitate”, arată Flutur.

Potrvit raportului direcției de specialitate s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 9.409.208 lei cu TVA inclus.

Totodată, Gheorghe Flutur propune Consiliului Județean să aprobe și modernizarea DJ 291A Siret – Climăuți – Frătăuții Noi  de la km 30+575 – 32+000 și km 39+450 – 45+300.

În expunerea de motive, președintele Gheorghe Flutur arată că se impune modernizarea acestui drum pentru a fi adus la standardele de calitate impuse de legislație.

În raportul direcției de specialitate se menționează că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 16.632.329 lei cu TVA inclus. (T.B.)