Primarul Ion Lungu propune semaforizarea trecerii pentru pietoni de la Palatul de Justiție: Facem orice pentru creșterea siguranței în trafic, dar și șoferii trebuie să respecte regulile


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că trecerea pentru pietoni de la Palatul de Justiție, care este foarte bine semnalizată și marcată ar urma să fie și semaforizată după accidentul grav produs săptămâna trecută când o femeie a fost lovită mortal, iar fiica ei de un an și șase luni a fost rănită grav.

Lungu a spus în conferința săptămânală de presă că acea trecere pentru pietoni este foarte bine marcată și semnalizată și că nu-și explică cum a reușit șoferul respectiv să aibă acea viteză excesivă la o oră de vârf.

El a menționat că se ia în calcul semaforizarea acestei treceri pentru pietoni, dar a subliniat că și șoferii trebuie să fie atenți și să respecte regulile de circulație pentru evitarea accidentelor.

„Nu-mi explic cum a prins o asemenea viteză între cele două treceri de pietoni”, a spus Lungu arătând că era și oră de vârf.

El a anunțat că Primăria Suceava colaborează cu Poliția Rutieră pentru a găsi cele mai bune soluții pentru creșterea siguranței în trafic.

„Sunt dispus să facem orice pentru creșterea siguranței în trafic”, a spus Lungu.

Parchetul Judecătoriei Suceava arată că în cazul accidentului de pe trecerea de pietoni de la Palatul de Justiție în urma căruia maiorul Irina Airinei a murit, iar fetița sa în vârstă de un an și jumătate a fost grav rănită circula cu o viteză total neadaptată, reușind să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal.

 


Intră acum și în grupul de