Călătorie virtuală prin Bucovina la standul CJ Suceava de la Târgul Internațional de Turism din Varșovia. Vizitatorii au fost interesați și de meșteșugurile locale și au primit ouă cu sigla Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara

Numeroși vizitatori ai Târgului Internațional de Turism „Tourism & Travel” care se desfășoară de joi până sâmbătă la Varșovia s-au arătat interesați de destinația Bucovina și au avut posibilitatea să facă o călătorie virtuală și să vadă cum se încondeiază ouăle, unii primind din partea unui meșter popular bucovinean ouă încondeiate cu sigla Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara.

Ministerul Turismului a anunțat, vineri, că a pus la dispoziție gratuit standul de promovare a României la cel mai mare târg de turism din Polonia pentru 14 coexpozanți, turoperatori români și reprezentanți ai autorităților locale.

Potrivit sursei citate, vizitatorii standului României au putut face un tur virtual cu ajutorul ochelarilor VR, iar în plus, aceștia au primit de la un meșter popular câte un ou încondeiat cu însemnele Centenarului.

„Colaborarea cu Polonia va duce la creșterea numărului de turiști străini care ajung în țara noatră. Vrem să oferim turiștilor experiențe unice, iar pentru acest lucru este necesar să gândim anumite rute culturale comune cât mai atractive și pentru turiști din zone îndepărtate. Sunt convins că dialogul deschis și crearea grupurilor comune de lucru ne vor conduce la creșterea numărului de turiști”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

România urmează să semneze un acord cu Polonia în ceea ce privește crearea unor rute culturale comune pentru atragerea turiștilor de tip long-haul, precizează Ministerul Turismului.

Consiliul Județean Suceava participă la International de Turism “Tourism&Travel” din Varșovia, și  și-a propus să consolideze piețele turistice din Polonia în vederea atragerii unui număr mai mare de turiști polonezi în Bucovina, aceștia situându-se în prezent, conform datelor statistice, pe locul 5 în rândul turiștilor străini sosiți in județ.

În cadrul acestui stand Bucovina este singura destinație care promovează meșteșugurile tradiționale, prin intermediul meșterului popular Elena Torac care, pe lângă produsele expuse, oferă și demonstrații de încondeiere ouă.

La standul Bucovinei vizitatorii pot realiza o călătorie virtuală prin intermediul ochelarilor VR. (T.B.)