Amplă acţiune în sistem integrat a polițiștilor rutieri din Suceava, Iași, Botoșani, Neamț și Bistrița Năsăud pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive și consumului de alcool: au fost aplicate peste 500 de amenzi și s-au ridicat 34 de permise de conducere


Intră acum și în grupul de

Viteza excesivă și consumul de alcool la volan sunt în continuare unele din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, anunță Poliția Județeană Suceava care precizează că pentru asiugurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza judeţului Suceava, în cursul zile de vineri în intervalul orar 12:00-20:00 şi sâmbătă în intervalul orar 16:00 – 00:00, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul I.P.J. Suceava precum şi poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, I.P.J. Iaşi, I.P.J. Neamţ şi I.P.J. Botoşani au executat acţiuni punctuale, în sistem integrat, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

Astfel, au fost aplicate 508 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 308.845 lei și au fost ridicate 34 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depășiri neregulamentare și alte abateri.

Starea tehnică a vehiculelor a fost o prioritate a polițiștilor, fiind reținute 43 de certificate de înmatriculare și 17 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant 8 infracțiuni, toate la regimul rutier.

Poliția Suceava exemplifică în acest sens cu cazul unui bărbat care a fost depistat în trafic  pe str. Victoriei din oraşul Vicovu de Sus la volanul unei mașini fără a poseda permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliția Suceava mai arată că un bărbat din Arbore, a condus autoturismul pe DJ 198 având o alcoolemie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, iar un alt bărbat a condus autotursimul pe DJ 174F Şaru Dornei, iar la controlul efectuat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave, avertizează Poliția Suceava


Intră acum și în grupul de