La Primăria Suceava a fost dezvelită o placă aniversară pentru a marca 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara


Intră acum și în grupul de

O placă aniversară pentru a marca 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara a fost dezvelită, luni, la prânz, la Primăria municipiului Suceava. Alături de primarul Ion Lungu s-au aflau președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, subprefectul Silvia Boliacu, deputatul PNL Ioan Bălan și deputatul ALDE Alexandru Băişanu. De asemenea, la eveniment au participat viceprimarii municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și Marian Andronache, consilieri locali și județeni, dar și reprezentanți ai instituțiilor din Suceava.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a ținut să precizeze că „Săptămâna Centenarului” a început cu un moment important, dezvelirea unei plăci aniversare, iar timp de trei zile, în colaborare cu Consiliului Județean Suceava se vor desfășura mai multe acțiuni.

 

„Participăm la cel mai important eveniment, la cea mai mare sărbătoare a Bucovinei, așa cum spunea Ioan Nistor la <<împlinirea unui vis de aur>>”, a spus primarul Ion Lungu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a menționat că Primăria este o instituție fundamentală în județ și că Suceava a fost una dintre capitalele Centenarului în acest an.

Municipiul Suceava a dat startul sărbătoririi Centenarului in Bucovina

Autoritățile municipale și județene au început programul Sărbătorii Centenarului unirii Bucovinei cu Țara

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 26. November 2018

„Îndemnul este să trăim așa cum se cuvine suta de ani pentru că așa a vrut Dumnezeu, să ne găsească pe noi aici. O dată în viață se întâmplă acest lucru, Centenarul”, a spus și Gheorghe Flutur.

Deputatul Alexandru Băișanu, care a inițiat Legea privind declararea zilei de 28 noiembrie – Ziua Bucovinei, a arătat că această lege a fost făcută pentru „a aduce un nou val de patriotism, de simțire bucovineană și românească”. (M.T.)


Intră acum și în grupul de