Subprefecții de Suceava vor fi consultați la desemnarea șefilor deconcentratelor din partea PSD


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraților suceveni, senatorul Gavril Mîrza, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că cei doi subprefecți de Suceava, care urmează a fi nominalizați de organizația PSD, vor participa la evaluarea activității directorilor de instituții deconcentrate ce revin acestui partid în urma înțelegerii cu PD-L și, totodată, vor face propunerile de înlocuire acolo unde se impune. Mîrza a arătat că în urma discuțiilor din cadrul parteneriatului județean PD-L-PSD, au fost stabilite instituțiile deconcentrate ce vor reveni celor două partide, din cele 51 de funcții de conducere 26 revenind PSD și 25 PD-L, cei doi subprefecți urmând să fie desemnați de PSD, iar prefectul de PD-L.

Președintele PSD Suceava a precizat că cei doi subprefecți vor fi desemnați în cadrul unei ședințe a conducerii organizației județene, fiind vorba de patru candidaturi. El a menționat că după desemnarea subprefecților, aceștia vor participa la evaluarea activității conducerilor instituțiilor deconcentrate, ce urmează să fie coordonate de PSD și vor face propuneri de înlocuire acolo unde aceasta se impune. „Vom veni cu propuneri de înlocuire, unde avem specialiști mai buni decât cei actuali”, a spus Mîrza.

El a readus în discuție intenția de a susține o inițiativă legislativă prin care conducerile instituțiilor deconcentrate să fie numite cu sprijin politic, ca directorii de astfel de unități „să devină pe față oameni ai partidului care vin odată cu guvernul și pleacă odată cu el”.

 


Intră acum și în grupul de