Rugby CSM Bucovina : Suceava la momentul reunirii lotului pentru debutul pregătirii de iarnă


Intră acum și în grupul de

Luni 12 ianurie a fost prima zi de pregătire și pentru rugbiștii de la CSM bucovina Suceava. La „chemarea” antrenorului Constantin Vlad au răspuns prezent treisferturi din componenții lotului grupării sucevene, lipsind motivat sportivii din Gura Humorului și Frasin. Oricum, trebuie de avut în vedere un lucru foarte clar legat de componenta Diviziei Naționale de rugby CSM Bucovina Suceava, lotul acesteia fiind alcătuit în totalitate din jucători născuți și crescuți pe aceste meleaguri.

Programul alcătuit de tehnicianul Constantin Vlad cuprinde în această perioadă antrenamente de readaptare la efort. Sigur, așa cum s-a întâmplat de obicei la fiecare debut al pregătirii de iarnă, rugbiștii suceveni au ceva kilograme în plus și trebuie să „scape” de ele cât mai curând cu putință.

„Nu ne grăbim cu pregătirea pentru că partea a doua a campionatului va debuta abia în aprilie, însă acum trebuie să ne străduim să aducem toți jucătorii la același nivel de pregătire. Așa cum s-a văzut în majoritatea partidelor disputate, chiar în cele în care am pierdut la diferențe mari de scor, grosul punctelor a venit de obicei pe final de meci, lucru care certifică faptul că nu avem capacitate de efort. Va trebui să remediem acest lucru pentru că obiectivul nostru declarat este menținerea în Divizia Națională și avem de muncit ca să-l atingem.

Din lotul formației noastre nu a plecat niciun jucător, ba chiar avem în pregătire doi tineri Palamariu și Bujoreanu care promit, alături de ei venind și juniorii pe care-i avem în prezent la LPS și CSM Suceava. De primii dintre ei se ocupă cu pricepere profesorul Dumitru Livadaru, prezența în lotul național a patru dintre ei fiind o dovadă a ascensiunii rugbiului juvenil. Juniorii din echipa CSM Suceava, care sunt în majoritate din Stroiești, se pregătesc și ei cu asiduitate, ei remarcându-se în mod deosebit în competițiile de rugby în șapte.
Sigur, deocamdată nu ne putem fixa niște repere clare în programul de pregătire din această iarnă pentru că nu știm pe ce buget să ne bazăm, dar în principiu după reacomodarea la efort intensitatea antrenamentelor va crește pentru ca apoi să completăm trainingul cu un stagiu de pregătire centralizată și câteva partide de verificare absolut necesare.

Formația noastră se află într-un proces de reconstrucție și trebuie ca tânăra generație să dobândească mândria și devotamentul veteranilor indiferent cu ce echipă se măsoară. Avem tineri talentați la Suceava și dacă vom beneficia în continuare de sprijinul Primăriei, a Consiului Local și al Consiliului Județean atunci sunt convins că vom alcătui din nou o echipă de temut. În orice caz, eu mă mândresc cu faptul că ne luptăm cu mari forțe ale rugbiului românesc doar cu sportivi suceveni 100%” a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

Gruparea suceveană se află pe penultimul loc în clasamentul seriei I a Diviziei Naționale și inderent de rezultatele înregistrate în ultimele două etape ale sezonului regulat va lupta pentru menținerea în primul eșalon valoric în turneul play-out.


Intră acum și în grupul de