Drumul Unirii până la Alba Iulia a fost străbătut pe cal de Gabriel Moroșanu din Vatra Dornei. Acesta a purtat steagul Bucovinei. Flutur: Bucovina a fost reprezentată și călare în Cetatea Alba Carolina


Intră acum și în grupul de

Dorneanul Gabriel Moroșanu a parcurs pe cal Drumul Unirii până la Alba Iulia alături de un grup de călăreți din Satu Mare care a avut această inițiativă.

 

Grupul, care purta steaguri tricolore și a zonelor de unde provin a fost primit în Cetatea din Alba Iulia de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Călătoria acestora a durat o săptămână și au avut de înfruntat frigul din această perioadă.

„Chiar dacă e frig, în inimile tuturor românilor e căldură”, a transmis unul dintre călăreți.

Grupul de călăreți a fost însoțit pe traseul de peste 200 de kilometri de echipaje ale Poliției Române.

Prin această acțiune grupul de călăreți a vrut să atragă sublinieze mai mult importanța evenimentului de la 1 decembrie, respectiv împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

„Noi trebuie să redăm românilor mândria de a fi români”, a spus Adrian Cozma, unul dintre inițiatorii acestei acțiuni.

Delegația din Suceava condusă de președintele Gheorghe Flutur l-a întâmpinat pe dorneanul Gabriel Moroșanu la intrarea în Alba Iulia.

Flutur l-a felicitat pe acesta pentru că Bucovina a fost prezentă și călare în Cetatea Alba Carolina, subliniind că și buciumașii bucovineni au fost foarte bine primiți de cei prezenți la acest eveniment.

De menționat este că și fiul lui Ion Rațiu, Nicolae Rațiu, s-a întreținut cu membrii delegației Sucevei la manifestările de la Alba Iulia.(N.B.)


Intră acum și în grupul de