Staţia de Sterilizare transferată de la SJU Suceava a intrat în funcţiune, luni, la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat pentru NewsBucovina că Staţia de Sterilizare transferată de la SJU Suceava a intrat, luni, în funcţiune la spitalul câmpulungean.

El a spus că spitalul a obţinut avizele din partea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi de la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune(CNCIR).

Medicul Cătălin Săndulescu a precizat că funcţionarea unei staţii de sterilizare este benefică pentru spital, întrucât se va realiza o sterilizare centralizată, ceea ce va conduce la o creştere şi mai mare a siguranţei în privinţa acestui tip de activitate şi la o mai bună prevenire a infecţiilor asociate actului medical.

El a mulţumit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava pentru transferul Staţiei de Sterilizare şi al liniei de chirurgie laparoscopică unităţii spitaliceşti din Câmpulung Moldovenesc.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a menţionat că şi linia de chirurgie laparoscopică este în stare funcţională, a fost accesorizată, instrumentarul este sterilizat, urmând să fie efectuată o intervenţie laparoscopică primului pacient care va avea recomandare pentru acest tip de intervenţie.

Săndulescu a mai spus că în spital există un medic chirurg care are competenţe pentru efectuarea intervenţiilor laparoscopice.

Reamintim că vechiul modul de sterilizare al SJU Suceava  a intrat în reparaţii capitale în anul 2012, garanţia lucrărilor fiind de opt ani şi a fost transferat în primăvara acestui an spitalului câmpulungean, actele şi documentaţia privind transferul staţiei de sterilizare fiind avizate şi aprobate de Consiliului Judeţean Suceava şi de Primăria Câmpulung Moldovenesc.

Totodată, linia de chirurgie laparoscopică, aflată în stare bună de funcţionare, care a fost casată, a fost transferată de la SJU Suceava aceluiaşi spital, fiind întocmite şi aprobate documentele de transfer.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de