Vicepreședintele Pro România Cătălin Nechifor, după ce patru deputați PSD au trecut la Pro România și PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților: Mai sunt parlamentari PSD care vor face pasul către Pro România, iar PSD riscă pierderea guvernării


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România deputatul de Suceava Cătălin Nechifor a declarat, luni, la România TV după ce patru deputați PSD s-au înscris în Pro România, iar PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților că bătălia politică se ascute și că mai sunt parlamentari PSD care doresc să se înscrie în Pro România.

„Este un semnal foarte clar. Pro România are acum 16 parlamentari, din care 12 au fost aleși pe listele PSD, ceea ce înseamnă că partidul trebuie să aibă și grup parlamentar”, a spus Nechifor.

Deputatul Pro România a mai declarat că se așteaptă ca și PSD să reacționeze și să încerce racolarea de parlamentari din opoziție, dar chiar și din ALDE.

„Mă aștept ca și PSD să reacționeze și sunt în negocieri cu parlamentari din ALDE. Mai sunt din PNL și mai sunt câțiva deputați la PMP pentru că bătălia este foarte ascuțită acum pentru că se riscă pierderea guvernării de PSD și ALDE”, a spus Nechifor.

Vicepreședintele Pro România a mai spus că mai sunt parlamentari PSD care doresc să se înscrie în Pro România.

„În PSD mai sunt oameni care ar face pasul către Pro România, dar din rațiuni de comoditate, de calcul politic pe termen scurt, poate nu toți au curajul. Sigur, mai sunt în PSD și foști membri PD sau PRM care nu vor face pasul și nici nu dorim”, a spus Nechifor în emisiune.

Vicepreședintele Pro România a mai declarat că este important ceea ce se va întâmpla și cu țara pentru că sunt tulburări, mutări, iar Guvernul nu a venit nici până acum în Parlament cu Legea bugetului pentru 2019.

Patru deputați PSD între care președintele PSD Caraș Severin Ion Mocioalcă, au anunțat, luni, că demisionează din PSD și că s-au înscris în Pro România.

În urma acestui anunț PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților, astfel că din cei 165 de deputați necesari pentru majoritate, cele două partide au împreună 163 de deputați.(T.B.)


Intră acum și în grupul de