Flutur a discutat cu vicepremierii Suciu și Gavrilescu despre deblocarea proiectului de racordare la gaz natural a municipiului Vatra Dornei. Se ia în calcul chiar aducerea gazului metan de la Bistrița


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, marți, la Poiana Negrii, cu vicepremierii Daniel Suciu și Grațiela Gavrilescu despre deblocarea proiectului de racordare a municipiului Vatra Dornei la rețeaua de gaz natural.

El a spus că a abordat această problemă atât cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, cât și cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu.

„Am avut o întânire cu cei doi vicepremieri și le-am solicitat să găsească o solictare pentru deblocarea proiectului de gaz metan spre Dorna. Trebuie modificat un Ordin de ministru al Pădurilor și, cu acordul părților, cu aviz juridica, să putem să dăm drumul la invetsiții spre Dorna”, a spus Flutur.

El a arătat că aceasta este cea mai mare povară a municipiului Vatra Dornei acum care are plătește anual 1,5 milioane de euro la proiectul „Utilități și Mediu” și nu are gaz natural, iar centrala construită nu poate fi folosită, în timp ce autoritățile locale se gândesc să facă un împrumut pentru a cumpăra o centrală pe alt combustibil.

Potrivit lui Flutur, vicepremierul Daniel Suciu ar spus că există și varianta să se aducă gazul metan de la Bistrița spre Vatra Dornei dacă aici este în continuare blocat.

„Aduceți de unde vreți, numai aduceți. Am cerut insistent deblocarea acestui proiect”, a spus președintele Flutur.

El a mai cerut ministrului Suciu și proiecte pentru distribuție de gaz natural prin PNDL, dar că acesta i-a spus că nu crede că se vor aloca fonduri.

„Am insistat pe subiect mai ales că noi avem peste 40 de localități prin care trec magistrale de gaz natural și ei nu beneficiază. Ar putea fi finanțată distribuția prin PNDL. Ar fi o soluție, având în vedere că prețul lemnului de foc s-a dublat”, a spus Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de