Blocajul la proiectele publice de investiții generat de costurile majorate la manoperă și materiale în construcții, discutat de Flutur cu ministrului Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu: Constructorii sunt foarte supărați și nu vor să înceapă lucrările


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, marți, la Poiana Negrii, cu vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice despre situația de blocaj în domeniul proiectelor publice de investiții.

Flutur a spus că a discutat cu ministrul Dezvoltării Regionale despre necesitatea emiterii unei Hotărâri de Guvern care să clarifice actualizările de prețuri pentru firmele de construcții, atât la manoperă unde salariul minim a crescut la 3000 de lei, dar și la  materiale.

Președintele Flutur a fost informat că această actualizare se poate face conform prevederilor legale  potrivit indicilor statistici și că  actualizarea de la INS este de doar 0,7 la sută la materiale.

„E de doar 0,7 la sută la materiale când prețul bitumului s-a dublat. Constructorii sunt foarte supărați, nu vor să înceapă lucrările și trebuie să se găsească de urgență o soluție pentru deblocare”, a spus Flutur.

El a menționat că nu doar Consiliul Județean Suceava se confruntă cu această situație , ci toate primăriile din județ și toate autoritățile locale din țară. Gheorghe Flutur a avertizat încă de la începutul anului că modificările costurilor cu manopera și materialele vor genera o problemă în ceea ce privește lucrările de investiții în acest an. (T.B.)


Intră acum și în grupul de